Horbach Taxaties & Makelaardij Onroerend Goed ( Heerlen - Limburg )

wonen-in-limburg-natuur-woonboerderij.png

Onroerend goed Zoeken

Veel gestelde vragen bij het verkopen van een woning Afdrukken

Wat kan ik doen om mijn huis klaar te maken voor de verkoop?

Als u uw huis gaat verkopen is het heel belangrijk om het tijdens een bezichtiging goed te presenteren. Loop met de ogen van een koper door uw huis. Begin bij de tuin en de voordeur. Ligt er geen rommel? Doet de bel het? Dit zijn dingen waarop u moet letten. Ook al is uw huis nog zo mooi en fraai, de details als een kapotte deurkruk doen grote afbreuk aan de aantrekkelijkheid van uw woning. Een aspirant-koper kan namelijk onbewust het idee krijgen dat als één ding niet in orde is, er nog veel meer dingen mis zijn met de woning. Loop ook verder door de woning alsof u het als koper bekijkt. Staan er niet te veel planten in de woonkamer? Die kunnen namelijk het overzicht belemmeren. Zijn de kasten opgeruimd? Veel kopers willen toch even een blik werpen in de vaste kasten die in het huis zitten.

Maak de eerste indruk zo indrukwekkend mogelijk. Een goed gemaaid gazon, goed verzorgde struiken en een opgeruimde entree naar de voordeur heten bezoekers welkom. Net zoals een fris geschilderde (of tenminste goed schoongemaakte) voordeur. Als het herfst is, hark de bladeren bij elkaar en ruim deze op.

Investeer een paar uur in uw toekomst. Maak de badkamer en de keuken eens goed schoon. als er krassen in het houtwerk zitten of de verf is hier en daar beschadigd denk dan eens aan een eenvoudige opknapbeurt. Soms is een nieuw behangetje net wat een kamer nodig heeft. Denk eens er aan hoe geweldig uw huis er uit kan zien "met een beetje werk".

Laat uw badkamer schitteren. Badkamers verkopen huizen, dus laat ze schitteren. Controleer en repareer kitranden langs het bad en in de douche. Voor extra allure, toon uw beste handdoeken en douchegordijnen. Een bloem of plant kan wonderen doen.

Creëer droomslaapkamers. Open de ogen van de kopers door de gezellige warmte van uw slaapkamer. Voor een ruime indruk haalt u het meubilair eruit wat niet echt nodig is. Een mooie beddensprei en frisse gordijnen geven kleur aan uw slaapkamer.

Open alles overdag. Laat het zonlicht binnen. Open alle gordijnen en vitrines zodat de aspirant koper kan zien hoe opwekkend uw woning is. Zet een vrolijk boeket bloemen op tafel of in de hal. Doe wat lampjes aan bij donker weer. Dit voegt kleur en warmte toe en geeft de bezoekers het gevoel welkom te zijn. Zorg er verder voor dat de woning fris ruikt en opgeruimd is.

EPA-ENERGIELABEL

Vanaf 1 januari 2008 moeten eigenaren van woningen die gebouwd zijn voor 1998 bij verkoop of verhuur van hun huis een energielabel overhandigen aan koper of huurder. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Het zegt iets over de mate van isolatie van de vloer, de muren, ramen en het dak en hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Het energielabel is bedoeld om mensen te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen voor hun woning.

Want hoe energiezuiniger de woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen. Bovendien hebben sommige huizenkopers meer geld over voor een een energiezuinige woning. Daarnaast is het comfortabeler en gezonder wonen in een energiezuinige woning. Uiteraard mits u daarbij een goede ventilatie niet uit het oog verliest. Ook levert een energiezuinige woning een positieve bijdrage aan het milieu.

Het energielabel voor woningen is te vergelijken met het energielabel voor autos en wit goed en ziet er vrijwel hetzelfde uit. Het aantal klasses loopt van A t/m G, A staat voor energiezuinig (groen) en G voor onzuinig (rood). Energielabels worden afgegeven door gecertificeerde adviseurs.

op de site van VROM vindt u alle informatie over het energielabel.

De kosten variëren met de aanbieder en lopen vanaf circa € 150,-- (kleine woning) tot ca. € 250,-- (grote woning) exclusief BTW.